Linecký koláč s jablky ve sněhu - recept cpt. Cooka
1 dávka:  25 dkg hladké mouky, 15 dkg tuku, 8 dkg moučkového cukru, vanilkový cukr, 2  žloutky,  trochu citrónové šťávy,

Náplň: 50 dkg jablek, citrónová šťáva, 10 dkg moučkového cukru, 10 dkg vlašských ořechů, 4  bílky, 12 dkg pískového cukru na sníh

Prosátou mouku zpracujeme s ostatními přísadami na hladké těsto, které necháme asi hodinu v chladnu. Mezitím oloupáme jablka, zbavíme je jadřinců, nakrájíme a udusíme na kaši. Do vychladlé vmícháme cukr, citrónovou šťávu a mleté ořechy. Odleželé těsto rozválíme a válečkem přeneseme na suchý plech. Potřeme jablečnou nádivkou a v předehřáté troubě zapečeme. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něho zašleháme cukr. Koláč vyndáme z trouby, rozestřeme na něj sníh a vložíme zpět do trouby a necháme zrůžovět.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka