Linecký koláč s jablky ve sněhu - recept cpt. Cooka
1 dávka: 25 dkg hladké mouky, 15 dkg tuku, 8 dkg moučkového cukru, vanilkový cukr, 2 žloutky, trochu citrónové šťávy,
Náplň: 50 dkg jablek, citrónová šťáva, 10 dkg moučkového cukru, 10 dkg vlašských ořechů, 4 bílky, 12 dkg pískového cukru na sníh
Prosátou mouku zpracujeme s ostatními přísadami na hladké těsto, které necháme asi hodinu v chladnu. Mezitím oloupáme jablka, zbavíme je jadřinců, nakrájíme a udusíme na kaši. Do vychladlé vmícháme cukr, citrónovou šťávu a mleté ořechy. Odleželé těsto rozválíme a válečkem přeneseme na suchý plech. Potřeme jablečnou nádivkou a v předehřáté troubě zapečeme. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něho zašleháme cukr. Koláč vyndáme z trouby, rozestřeme na něj sníh a vložíme zpět do trouby a necháme zrůžovět.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka