Moje kulajda - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 15 dkg čerstvých hub, kmín, sůl, mletý pepř, fenykl, 3 brambory, 1 lžíce hladké mouky, kopr, 2 dl kysané smetany, 4 vejce
Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibulku, přidáme na plátky pokrájené houby, s kmínem osmahneme, osolíme, zasypeme mletým pepřem a mletým fenyklem a dusíme do měkka, občas trošku podlejeme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme. Podušené houby zředíme vodou, přivedeme k varu a rozklepneme postupně vejce, opatrně tak, aby se ve vřelé vodě zabalily do kuličky. Brambory nakrájené na kostičky přidáme do polévky. V troše vody rozmícháme mouku a dáme ji do polévky povařit. Na závěr přidáme posekaný kopr a kysanou smetanu rozšlehanou s trochou polévky. Podle chuti možno ještě přikyselit.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka