Koláč ke kávě - recept cpt. Cooka
4 porce:  7 dkg másla, 7 dkg moučkového cukru, 2  žloutky, 1.5 dkg kvasnic, 1 dl mléka, 15 dkg hladké mouky, sůl, 1/2 kg ovoce (třešně, ryngle, meruňky)
Do mléka dáme lžičku z odváženého cukru a rozdrobíme droždí. Necháme na teple vykynout kvásek. Utřeme máslo, cukr, žloutky do pěny, přidáme kvásek a mouku. Těsto vložíme do vymaštěné koláčové formy a necháme zpola vykynout. Pak je poklademe půleným ovocem, necháme ještě kynout a pečeme ve středně teplé troubě.
Poznámka: Ovoce možno vynechat a posypat koláč máslovou drobenkou: do 120 g mouky promícháme 40 g moučkového cukru a rozemneme 80 g másla. Můžeme přidat lžíci strouhaných loupaných mandlí nebo oříšků.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka