Jahodový koláč pod sklem - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg polohrubé mouky, 10 dkg moučkového cukru, 18 dkg másla, 1  vejce, citrónová kůra, vanilka, sůl, 5 dkg rybízové marmelády nebo jiná zavařenina, 20 dkg jahod,

Na zálivku: 10 dkg moučkového cukru, 1/8 l jahodové šťávy, 3 g želatiny

Mouku prosijeme s cukrem, zpracujeme s máslem a vejcem křehké těsto, ze kterého uděláme kolo do dortové formy a z části vyválíme váleček, ze kterého uděláme na placku dovnitř formy okraj. Koláč upečeme do růžova, prochladlý namažeme zavařeninou a na ni naskládáme úhledné půlky jahod. Prolisovanou jahodovou šťávu smícháme s práškovou želatinou a s trochou vody a zahřejeme, ale nevaříme. Chladnoucí želatinovou zálivku nanášíme pak lžící na jahody. Krájíme, až když želatina úplně ztuhne.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka