Hanácké vdolečky - recept cpt. Cooka
6 porcí:  50 dkg hladké mouky, 8 dkg moučkového cukru, 2.5 dkg kvasnic, citrónová kůra, 3 lžíce rumu, 8 dkg oleje, 2  žloutky, mléko, sůl, marmeláda, tuk na smažení
Droždí necháme v trošce mléka, mouky a cukru vykynout. Mouku smícháme s cukrem, žloutky, rumem a citrónovou kůrou, zaděláme kváskem a přidáme vlažné mléko a olej. Promícháme a vypracujeme nepříliš husté těsto. Necháme vykynout a pak rozválíme na plát 6 - 7 mm silný. Kulatým tvořítkem vypichujeme vdolečky o průměru 5 cm. Necháme opět vykynout, uprostřed vymáčkneme důlek a smažíme v oleji. Do usmažených vdolečků dáváme do středu marmeládu a pocukrujeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka