Citrónový koláč (páj) - recept cpt. Cooka
1 kus: 15 dkg hladké mouky, 5 dkg moučkového cukru, 1 vejce, 10 dkg másla,
Náplň: 10 dkg moučkového cukru, 5 dkg másla, špetka soli, 1 vanilkový pudink, 2 žloutky, 3/8 l vody, 1 citrón,
Navrch: 1/8 l šlehačky, 1 lžíce moučkového cukru
Mouku zpracujeme na vále s cukrem, rozdrobeným tukem a spojíme vejcem. V koláčové formě upečeme koláč se zvýšeným okrajem. V hrnečku rozmícháme vodu se žloutky, cukrem, máslem a pudinkovým práškem, dáme do vodní lázně a ušleháme hustý krém. Do odstaveného přidáme vylisovanou šťávu a jemně ustrouhanou kůru z citrónu. Prochladlé vlijeme do připravené a upečené misky z pájového těsta. Necháme vychladit, pak ozdobíme šlehanou smetanou, kterou jen mírně přisladíme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka