Bublanina s ovocem - recept cpt. Cooka
4 porce: 12 dkg másla, 12 dkg moučkového cukru, 3 vejce, 17.5 dkg vláčné strouhanky, citrónová kůra, mletá skořice (dle obliby), 1/8 l mléka, máslo na formu, 1/2 kg třešní
Máslo utřeme se žloutky, přidáme příchutě. Žemli od předchozího dne čerstvě ustrouhanou navlhčíme mlékem, občas promícháme, aby stejnoměrně navlhla, a přidáme ji k máslu utřenému se žloutky. Naposled lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto dáme do dobře vymaštěné, strouhankou vysypané formy, poklademe třešněmi a upečeme ve středně teplé troubě. Hotovou pocukrujeme.
(podle M. D. Rettigové)
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka