Bramborový koláč s rybízovým džemem - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg nastrouhaných vařených brambor, 30 dkg polohrubé mouky, 8 dkg tuku, 8 dkg moučkového cukru, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2  vejce, rybízový džem nebo malinový, tuk, hrubá mouka na plech
Přesátou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme brambory, cukr, nakrájený tuk, vejce, špetku soli a vypracujeme hladké vláčné těsto. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na plát. První přeneseme válečkem na pomaštěný a vysypaný plech a potřeme jej dostatečně džemem. Přikryjeme druhým plátem, okraje k sobě přitiskneme a povrch potřeme vlažnou vodou. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme opatrně asi 30 minut. Upečený moučník pocukrujeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka