Reveňový dort - recept cpt. Cooka
1 kus:  30 dkg hladké mouky, 4 dkg moučkového cukru, sůl, 20 dkg tuku, 1  vejce, 2 lžíce smetany,

Náplň: 1 kg reveně, 6 dkg moučkového cukru, 3  vejce, 12 dkg moučkového cukru, 12 dkg strouhanky z piškotů, sušenek apod.

Z uvedených dávek vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu odležet.
Reveň oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, zasypeme cukrem a necháme 20 minut odležet. Potom reveň ocedíme. Vejce a cukr ušleháme ve vodní lázni do pěny, přidáme sladkou strouhanku a na kousky nakrájenou reveň. Odleželé těsto vyválíme, vykrojíme kolo podle dortové formy a přeneseme na dno vymazané formy. Ze zbylého těsta utvoříme váleček a přitiskneme jej kolem dokola k okrajům formy. Vychladlou reveňovou náplň rozestřeme na těsto, vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Po vychladnutí dort pocukrujeme a nakrájíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka