Piškotový dort s ořechovou náplní - recept cpt. Cooka
1 kus: 4 vejce, 14 dkg moučkového cukru, 12 dkg polohrubé mouky, vanilka,
Na ozdobu: 1/4 l šlehačky, 1 lžíce moučkového cukru, 1 hrst vlašských ořechů,
Náplň: 12 dkg másla, 3 žloutky, 14 dkg moučkového cukru, 14 dkg vlašských ořechů nebo oříšků, 2 lžíce mléka, 2 lžíce rumu
Příprava těsta: Z bílků ušleháme sníh, po částech zašleháme polovinu cukru a druhou polovinu cukru lehce zamícháme se žloutky, naposled na povrchu těsta rozprašujeme mouku, kterou jen lehkým obracením těsta vmícháme. Pečeme asi 1/2 hodiny, ve formě vymazané syrovým máslem a vysypané polohrubou moukou.
Vychladlý dort dvakrát rozkrojíme, potřeme krémem, střední plát pokropíme rumem s mlékem a povrch potřeme rovněž krémem, ozdobíme mírně slazenou šlehačkou a posypeme hrubě sekanými ořechy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka