Piškotový dort s ořechovou náplní - recept cpt. Cooka
1 kus:  4  vejce, 14 dkg moučkového cukru, 12 dkg polohrubé mouky, vanilka,

Na ozdobu: 1/4 l šlehačky, 1 lžíce moučkového cukru, 1 hrst vlašských ořechů,

Náplň: 12 dkg másla, 3  žloutky, 14 dkg moučkového cukru, 14 dkg vlašských ořechů nebo oříšků, 2 lžíce mléka, 2 lžíce rumu

Příprava těsta: Z bílků ušleháme sníh, po částech zašleháme polovinu cukru a druhou polovinu cukru lehce zamícháme se žloutky, naposled na povrchu těsta rozprašujeme mouku, kterou jen lehkým obracením těsta vmícháme. Pečeme asi 1/2 hodiny, ve formě vymazané syrovým máslem a vysypané polohrubou moukou.
Vychladlý dort dvakrát rozkrojíme, potřeme krémem, střední plát pokropíme rumem s mlékem a povrch potřeme rovněž krémem, ozdobíme mírně slazenou šlehačkou a posypeme hrubě sekanými ořechy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka