Jahodový dort - recept cpt. Cooka
1 kus:  10 dkg pískového cukru, 5  vajec, citrónová šťáva, 15 dkg polohrubé mouky, tuk, hladká mouka do formy, 60 dkg čerstvých nebo okapaných kompotovaných jahod,

Krém:: 1/8 l mléka, vanilkový cukr, 10 g polohrubé mouky, 3  žloutky, 1/4 l šlehačky

Cukr utřeme se žloutky do pěny, přidáme pevný sníh z bílků, lžičku citrónové šťávy a opatrně zamícháme mouku. Těsto rozestřeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme dorůžova. Vychladlý dort rozřízneme, naplníme krémem a na něj položíme jahody. Přikryjeme vrchní částí dortu. Povrch dortu rovněž potřeme krémem a poklademe jahodami.
Krém připravíme z mléka rozmíchaného v hrnku s vanilkovým cukrem a s polohrubou moukou. Zašleháme žloutky a hrnek dáme do kastrolu s vařící vodou a šleháme do zhoustnutí krému. Než krém vychladne, občas s ním zakvedláme. Ušleháme šlehačku a vmícháme ji lehce do vychladlého krému.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka