Hodiny - recept cpt. Cooka
12 porcí: tuk na vymaštění formy, 6 vajec, 18 dkg moučkového cukru, 15 dkg polohrubé mouky,
Na náplň: 1/2 balíčku čokoládového pudinkového prášku, 1/4 l mléka, 1 lžíce moučkového cukru, 15 dkg malinové marmelády,
Na ozdobu: 10 dkg změklého másla, 25 dkg moučkového cukru, 3 lžíce mléka, 15 dkg barevné dortové rýže, pestré bonbóny a ovocné želé, lékořicové tyčinky, 1 sušená švestka
Troubu předehřejeme na 175 °C. Vymastíme dno dortové formy o průměru 26 cm. Ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a společně s moukou vmícháme do žloutkové pěny. Těsto uhladíme ve formě a na nejspodnější poloze v troubě pečeme 45 minut. Necháme vychladnout a rozkrojíme na tři pláty.
Na náplň připravíme pudink s mlékem a cukrem podle návodu a necháme vychladnout. Jeden plát potřeme zavařeninou, druhý přiložíme a potřeme pudinkem. Třetí plát položíme navrch.
Na ozdobu ušleháhme máslo do pěny, pomalu vmícháme moučkový cukr s mlékem, až nám vznikne krém, kterým lze potírat. Povrch dortu a okraje potřeme krémem. Centimetrový okraj a boční stranu ozdobíme barevnou cukrovou rýží. Ovocné želé a bonbony poklademe po obvodě. Ručičky a čísla utvoříme z lékořicové tyčinky. Ze švestky uděláme myšku - tělíčko, ouška ze želé. Do podávání uchováváme v ledničce.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka