Dort s rybízem - recept cpt. Cooka
1 kus:  25 dkg dětských piškotů, 40 dkg rybízu nebo jahod, 1/4 l mléka, 2 lžíce rumu,

Krém: 1/4 l smetany, 3 dkg vanilkového pudinku, 10 dkg másla, 1  žloutek, 10 dkg moučkového cukru,

Ovocný pudink: 1/8 l rybízové šťávy, 1/8 l vody, 1/2  pudinkového prášku, 25 dkg pískového cukru, 50 dkg rybízu nebo jahod

Piškoty namáčíme do mléka s rumem a vkládáme je do dortové formy. Pomažeme je krémem, pokryjeme další vrstvou piškotů, opět krémem a tak pokračujeme do spotřebování. Poslední vrstva jsou piškoty, které poklademe rybízem a zalijeme ovocným pudinkem.
Krém uvaříme ze smetany a vanilkového pudinku. Měkké máslo, cukr a žloutek dobře utřeme a do směsi po lžících přidáváme ze stálého tření vychladlý pudink.
Rybíz posypeme cukrem a necháme do druhého dne. Potom šťávu z rybízu procedíme a zředíme ji vodou. V této zředěné šťávě rozšleháme pudinkový prášek, uvaříme ovocný pudink a částečně vychladlým poléváme ovoce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka