Čokoládový chlebíček - recept cpt. Cooka
1 kus:  3  vejce, 12 dkg másla, 12 dkg moučkového cukru, 12 dkg čokolády na vaření, 12 dkg polohrubé mouky, vanilka, máslo na formu,

Na ozdobu: 1 hrst loupaných mandlí, kandované ovoce nebo kandovaná pomerančová kůra

Třeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, vanilku, změklou čokoládu a třeme do husté pěny. Přidáme z bílků tuhý sníh a lehce vmícháme mouku. Směs naplníme do vymaštěné podlouhlé formy, povrch uhladíme a z mandlí uděláme ozdoby ve tvaru kopretiny. Doplníme kandovaným ovocem, rovněž ve tvaru květin, po celém povrchu. Chlebíček pečeme v slabě předehřáté troubě, aby zvolna nabýval na objemu a nepraskl na povrchu. Vychladlý vyklopíme a hned obrátíme ozdobenou stranou navrch. Podáváme necukrovaný, aby ozdoby vynikly.
Poznámka: Ozdoby si můžeme předem přichystat a sestavit na talíř a zbytky ovoce i mandlí přidáme do těsta.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka