Čokoládový dort I. - recept cpt. Cooka
1 kus:  5  vajec, 14 dkg moučkového cukru, 14 dkg strouhaných loupaných mandlí, 1 lžička kávy nebo rozpustné kávy,

Krém: 15 dkg másla, 5  žloutků, moučkový cukr (dle chuti), 10 dkg čokolády, vanilka, 1/8 l mléka, 1 lžička hladké mouky

Příprava těsta: Třeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mandle a kávu, vmícháme tuhý sníh z bílků. Na pomaštěném, moukou posypaném plechu nakreslíme dva kruhy a naneseme na ně těsto. Pečeme při mírném ohni. Upečené pláty uvolníme od plechu, pokud jsou vlahé. Zcela vychladlé plníme krémem a zdobíme je na nudličky nakrájenými, s cukrem slabě opraženými mandlemi.
Příprava krému: Svaříme mléko se lžičkou mouky a dáme vychladit. Třeme máslo, asi 2 lžíce cukru a žloutky do pěny, přidáme nahřátou čokoládu a vanilku. Do utřeného krému postupně přidáme uvařený krém a všechno společně našleháme.
Poznámka: Množství cukru se řídí podle obliby a podle druhu použité čokolády.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka