Carská nakládaná zelenina s olejem - recept cpt. Cooka
1 porce: 5 kg paprik (tlusté červené), 2 květáky, 1 kg mrkve, 2 celery i s listy,
Marináda: 2.5 l vody, 1.5 l octa, 35 dkg mořské soli, 50 dkg krystalového cukru, 50 dkg oleje, 2 lžíce medu, 5 g pálivé papriky, 12 bobkových listů, 8 kuliček nového koření
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme. Zelenina se nakládá do sklenic na střídavé vrstvy. Zalijeme studenou marinádou, která se připravuje tak, že smícháme všechny suroviny a vaříme deset minut. Sklenice zavíčkujeme a uložíme do zavařovacího hrnce. Vodu uvedeme do varu. Potom se sklenice vyjmeme a obrátíme dnem vzhůru.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka