Zelný salát s kukuřicí a žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg bílého hlávkového zelí, 2 cukrové kukuřice, 7 dkg žampiónů, 5 česneku (mladých i se zelenou částí), olej, ocet, sůl
Kukuřici vložíme do většího množství vařící vody, teplotu snížíme, asi 10 minut necháme táhnout, pak vyjmeme a necháme vychladnout. Ostrým nožem oddělíme zrna z vřetena palic a vsypeme je do salátové mísy. (Pokud nemáme kukuřici čerstvou, použijeme zrnka sterilovaná nebo zmrazená.) Zelí nakrouháme na tenké nudličky a přidáme ke kukuřici. Žampióny spaříme, oloupeme a povaříme. Nakrájíme na plátky a přidáme k ostatním surovinám. Můžeme také použít pro snazší přípravu žampióny sterilované, krájené. Vše promícháme, ochutíme na plátky nakrájeným česnekem, zakapeme olejem, osolíme a okyselíme. Na každou porci nasypeme nasekanou česnekovou nať.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka