Zeleninový salát s makaróny - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg makarónů nebo jiných námi oblíbených těstovin, 2 papriky, 15 dkg rajčat, 15 dkg salátové okurky, 1 menší pórek, 1 cibule, olej, ocet, sůl, bílý pepř
Makaróny vložíme do vařící osolené vody a běžným způsobem uvaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Můžeme použít i jiné, drobnější těstoviny, které už nemusíme krájet. Salátovou okurku oloupeme a pokrájíme na kostičky, papriku zbavíme semeníků a nakrájíme na nudličky. Cibuli na drobno nakrájíme a nakonec přidáme na kolečka nakrájený pórek a rajčata nakrájená na malé kousky. Vše dobře promícháme, ochutíme solí a bílým pepřem, zakapeme olejem, okyselíme octem a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka