Špagety s rajčaty a paprikami - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg špaget, 3 čerstvá zralá tvrdá rajčata, 1 velká zelená paprika, 1 velká červená paprika, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1 citrón, 1 lžíce hořčice (se zelenou paprikou), 1 lžička worcestrové omáčky, 1 snítka čerstvé bazalky, sůl
Spaříme rajčata, oloupeme a nakrájíme dužinu na proužky, odstraníme semínka. Opečeme papriky, očistíme je od semínek a blan a nakrájíme na kostičky. Ušleháme olej s troškou soli. Přidáme citrónovou šťávu, hořčici a worcesterskou omáčku. Dobře promícháme, dokud se nevytvoří dokonalá emulze.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), ocedíme ji a propláchneme studenou vodou. Vhodíme ji do servírovací mísy a ochutíme citrónovou zálivkou. Přidáme papriky, rajčata a dobře promícháme. Přendáme do servírovací mísy a posypeme lístky bazalky, ustřihnutými nůžkami.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka