Studené špagety s tuňákem - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg tenkých špaget, 20 dkg tuňáka v oleji, 1/2 sklenky extra virgin olivového oleje, 1 lžíce kaparů, citrón, sůl, mletý pepř, dobromysl
Okapaného tuňáka rozděláme na kousky, přidáme k němu několik špetek dobromysli a čerstvě umletého pepře. Dobře promícháme. Zvlášť ušleháme citrónovou šťávu s olejem a troškou soli.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), ocedíme ji a propláchneme studenou vodou. Dobře okapanou vhodíme do hluboké mísy a ochutíme zálivkou z oleje a citrónu. Přidáme tuňáka a kapary. Dobře promícháme. Podáváme studené na vhodné míse.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka