Studené motýlky - recept cpt. Cooka
5 porcí: 25 dkg těstovin - vaječných 'motýlků', 20 dkg tuňáka v oleji, 15 dkg sýra gruyèru, 10 dkg dietních párků, 5 dkg oliv plněných paprikou, 5 dkg kyselých nakládaných okurek, nakládaná kapie, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1 citrón, sůl, mletý pepř
Tuňáka rozděláme vidličkou na kousky, sýr nakrájíme na kostičky, párky na kolečka, papriky na nudličky, okurčičky a olivy na kolečka. Ušleháme v talíři olej s troškou soli a špetkou pepře. Přidáme citrónovou šťávu, dobře promícháme, aby se vytvořila dokonalá emulze.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), ocedíme ji a propláchneme studenou vodou.
Dobře okapanou těstovinu vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou zálivkou. Potom přidáme tuňáka, sýr, párky a okurčičky. Všechno dobře promícháme.
Na ozdobu navrch nasypeme nudličky papriky a kolečka oliv s náplní. Podáváme studené.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka