Salát z makarónů s krevetami - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg tenkých rýhovaných makarónů, 25  krevet, 5 kyselých nakládaných okurek, 10  oliv plněných červenou paprikou, 1 lžíce kaparů v octu, 3 lžíce majonézy, 1  citrón, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř, bobkový list, tabasco
Krevety uvaříme v malém množství vody, osolené hrubou mořskou solí, s jedním bobkovým listem. Odstraníme krunýře, nakrájíme na kolečka půlku krevet a druhou půlku necháme na ozdobu. Rozšleháme olej s citrónovou šťávou, několika špetkami soli a pepře a několika kapkami tabasca.
Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), propláchneme ji studenou vodou a necháme okapat. Pak vhodíme dobře okapanou těstovinu do hluboké mísy a ochutíme ji citrónovou zálivkou. Přidáme okurčičky, nakrájené na kolečka, kapary, olivy (rozpůlené) a pokrájené krevety. Všechno dobře promícháme. Navrch rozetřeme majonézu a ozdobíme celými krevetami. Podáváme studené.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka