Ruský salát z těstovin - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg těstovin - 'motýlků', 15 dkg tuňáka v oleji, 10 dkg nakládané cibulky a kyselých okurčiček, 5 dkg oliv plněných ančovičkami, 5 dkg zeleného hrášku vařeného čerstvého nebo mraženého, 1 křehká mrkev, 10 dkg paprik, 2 vejce vařená natvrdo, nakrájená na dílky, 15 dkg majonézy, extra virgin olivový olej, vinný ocet, sůl, zelený pepř
Těstovinu vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), ocedíme ji a propláchneme studenou vodou. Pak ji vložíme do hluboké mísy a ochutíme ji zálivkou vyrobenou z našlehaného oleje, octa, trošky soli a několika podrcených zrnek pepře. Přidáme tuňáka a zbytek přísad, dobře promícháme a nakonec přidáme majonézu. Vhodíme do servírovací mísy a svrchu ozdobíme strouhanou mrkví, sladkou paprikou pokrájenou na nudličky a vejci natvrdo, podle chuti a fantazie hospodyně.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka