Mušle se zeleninou - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg těstovin - mušlí, 7.5 l extra virgin olivového oleje, 1  cibule, 2 křehké mrkve, 1 snítka celerové natě, 1  zelená paprika, 1  červená paprika, kousek zelí (z bílé křehké a šťavnaté části), 2  bobkové listy, 5 kuliček celého pepře, 2  hřebíčky, vinný ocet, sůl
Zeleninu očistíme a nakrájíme na pravidelné kousky. Dáme je povařit jen na 2-3 minuty do vody a octa, smíchaných v poměru 1:l, s trochou soli a bouquetem vůní, který se na konci vaření vyjme. Necháme je odkapat v cedníku a vychladnout.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do hrnce ve vydatném množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), ocedíme ji a propláchneme studenou vodou. Dobře okapanou vhodíme do servírovací mísy a přidáme zeleninu. Dobře promícháme a přidáme syrový olej. Podáváme studené.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka