Makarónový salát - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg makarónů nebo makaronetek, 25 dkg tuňáka v oleji, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 5 dkg vypeckovaných černých oliv, 5 dkg oliv plněných ančovičkami, 2 nakládané kapie, 1 snítka celerové natě, 3 vejce natvrdo nakrájená na dílky, 2 rajčata nakrájená na kolečka, 1/2 lžičky dobromysli, sůl, mletý pepř
Těstovinu vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), ocedíme ji a propláchneme studenou vodou. Pak těstovinu vhodíme do hluboké mísy a ochutíme ji olejem, dobromyslí a několika špetkami čerstvě umletého pepře. Přidáme olivy, celer pokrájený na kolečka, papriku pokrájenou na nudličky a nakonec tuňáka rozdělaného na kousky. Dobře promícháme.
Vložíme do salátové mísy, ozdobíme jednotlivými dílky vejce natvrdo a kolečky rajčat a okořeníme několika špetkami soli a pepře a několika kapkami oleje. Podáváme studené.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka