Letní spirálky - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg těstovin - vaječných spirálek, 25 dkg zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého), 2 uzrálá rajčata, 2 červené papriky, 2 citróny, 1/2 sklenky extra virgin olivového oleje, 1 lžička worcestrové omáčky (nebo zelené hořčicové omáčky), 1 snítka bazalky nebo lístky čerstvé máty, moučkový cukr, sůl, mletý pepř
Nejprve dáme uvařit hrášek do vřící vody s několika špetkami soli a cukru. Papriky opálíme (jen tak, abychom z nich sundali kůži), nakrájíme je na kostičky a odstraníme semínka a blanky. Nakrájíme na kostičky rajčata, procezená a bez semínek.
V talíři rozšleháme olej s troškou soli a špetkou pepře. Přidáme citrónovou šťávu a worcesterskou omáčku. Šleháme dál, dokud se nevytvoří dokonalá emulze.
Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka