Houbový salát - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg čerstvých hub (nebo žampionů), 1 paprika, 2 rajčata, 1/2 salátové okurky nebo cukety, 1 lžíce octa nebo citronové šťávy, sůl, kmín, mletý pepř, několik listů hlávkového salátu
Houby očistíme, nakrájíme na silnější plátky, opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme je do kastrolu. Osolíme, okořeníme špetkou kmínu a pepře a dusíme, až se tekutina vydusí a houby jsou měkké. Mezitím očistíme papriku, nakrájíme ji na kousky, rajčata nakrájíme na dílky a oloupanou okurku nebo cuketu na kostičky. Pak vše promícháme, zakapeme octem nebo citronem, podle chuti ještě přisolíme a necháme v chladu proležet. Před podáváním vmícháme do salátu na nudličky nakrájené listy hlávkového salátu. Tento salát podáváme jak vychlazený, tak i jako teplé jídlo, když houby i zeleninu podusíme společně. V tom případě je vhodné houby dusit na cibulce, kterou jsme osmahli na troše oleje.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka