Kyselačka z hub - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 l vývaru z masoxu, 1 lžíce vepřového sádla, 1 lžička másla,  špetka kmínu, 1/2 l mléka, 15 dkg čerstvých hub (nebo osminu sušených), 1/2 kg brambor, 1  vejce, 1.5 lžíce hladké mouky, ocet, sůl, vegeta
Do vývaru dáme vařit na kostky nakrájené očištěné brambory. Na plátky nakrájené houby podusíme na sádle a vložíme vařit k bramborům, přidáme sůl a kmín. Po chvíli vaření rozmícháme mouku v mléce, vlijeme ji přes sítko do vroucí polévky, zamícháme a zvolna vaříme, až jsou brambory měkké. Před dokončením vaření přidáme do polévky rozšlehané vejce a dochutíme solí, octem, vegetou a podle chuti i trochou cukru.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka