Čertovský čočkový salát - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg čočky, 12 dkg debrecínské pečeně, 18 dkg paprik (barevné čerstvé), 7 dkg červené cibule, 1 lžička ostré hořčice, chilli papričky, 5 dkg slunečnicového oleje, 2 vejce, sůl, pažitka
Namočíme čočku alespoň na 3 hodiny a poté ji uvaříme do poloměkka. Uvařenou propláchneme. Nakrájíme na nudličky omytou, jadřinců zbavenou papriku, očištěnou cibuli pokrájíme na měsíčky a debrecínskou pečeni na jemnější nudličky. Z oleje, hořčice, soli, chilli koření si uděláme zálivku tak, že vše smícháme a našleháme. Uvařenou čočku spojíme s paprikami, cibulí a uzeninou. Zalijeme zálivkou, lehce promícháme a salát dáme vychladit. Nakonec při servírování salát ozdobíme vařeným vejcem a posypeme sekanou pažitkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka