„Motýlky“ na tropický způsob - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg těstovin - „motýlků“, 1 velký dozrálý ananas, 3  bílé jogurty, 2 sklenky třtinového rumu, 1  citrón, sůl, moučkový cukr, vanilka
Ananas nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, přidáme rum, promícháme a odstavíme. Do hlubokého talíře vlijeme jogurty, přidáme strouhanou citrónovou kůru, lžičku cukru a špetku vanilky. Dobře promícháme a odstavíme.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vložíme do servírovací mísy. Přidáme ananas s rumem a jogurtem. Všechno dobře promícháme. Podáváme studené.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka