Waldorfský kuřecí salát - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 dkg plísňového sýra, 20 dkg bílého jogurtu, 1.5 dl podmáslí nebo kysané smetany, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce kopru, sůl, mletý pepř, 45 dkg kuřecích prsíček (vařené, nakrájené na menší kostky), 20 dkg hrachových lusků, 2 jablka, 5 dkg řeřichy, 30 dkg červeného hroznového vína, 3 řapíkaté celery, 5 dkg vlašských ořechů, 4 plátky chleba (opečené krajíčky skořicového chleba s rozinkami)
Ve velké míse rozmačkáme vařečkou na kostičky nakrájený plísňový sýr. Postupně přidáme jogurt, podmáslí nebo kysanou smetanu, cukr, citrónovou šťávu, kopr (sušeného menší množství), sůl a čersvě mletý černý pepř. Vše smícháme do hladké zálivky. Pak přidáme kuřecí maso, půlené cukrové lusky blanšírované 3 minuty, zelená dezertní jablíčka krájená na kosstičky, řeřichu, hroznové víno, celer, nahrubo nasekané ořechy, kousky chleba a dobře promícháme.
Podáváme s chlebem a vlašskými ořechy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka