Těstovinový salát s paprikou a tuňákem - recept cpt. Cooka
4 porce: 12.5 dkg špaget, 1 lžíce soli, 1 lžička oleje, 22.5 dkg tuňáka v oleji, 2 papriky (zelené), 25 dkg rajčat, 10 dkg majonézy, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce mleté papriky, 5 dkg bílého jogurtu, 1/2 lžičky moučkového cukru, mletý pepř, 2 lžíce pažitky
Špagety vložte do vřící vody, přidejte sůl a olej. Nechte 10 minut povařit, propláchněte studenou vodou, okapané pokrájejte. Smíchejte majonézu s kečupem, paprikou, jogurtem a cukrem, osolte a opepřete. Maso z tuňáka rozdrobte a promíchejte s vlastní šťávou a olejem. Zelené paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena, omyjte a nakrájejte na nudličky. Z rajčat odstraňte střed a dužninu, nakrájejte na osminky. Zeleninu a těstoviny smíchejte s tuňákem. Salát přelijte tomatovou majonézou. Máte-li rádi olivy, zamíchejte do salátu na jednu porci dvě olivy plněné paprikou, nakrájené na plátky.
Příloha: mléko, pivo nebo víno rosé
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka