Sýrový salát z drůbeže a jablek (pařížský) - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg kuřecích prsíček (dušené nebo pečené), 20 dkg ementálu, 2 jablka, 1 lžička zelené petrželky, 3 lžíce oleje, 1/8 l kysané smetany, 1 lžička vinného octa, špetka moučkového cukru, mletý pepř, sůl
Maso z vařené nebo pečené drůbeže (kuřata, slepice, zbytky z krůty) vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Stejně tak nakrájíme sýr a oloupaná jablka. Přidáme rozsekanou petrželku a vše zalijeme marinádou připravenou z oleje, smetany, octa, soli a pepře. Marinádu před nalitím na salát dobře protřepeme. Salát necháme v chladničce odpočinout.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka