Salát z rybího filé I - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg rybího filé (z tresky nebo jiné ryby), sůl, citrón, 3 lžíce oleje, 1.5 šálku kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 paprika, 1 šálek majonézy, mletý pepř, trochu moučkového cukru, 1 hlávkový salát
Porce ryby osolíme, pokapeme citrónem a po obou stranách je na oleji upečeme. Pak je vidličkami rozebereme na lístky, přidáme jemně pokrájenou vařenou kořenovou zeleninu, kousek syrového nedřevnatého celeru, na kroužky nakrájenou odjadřincovanou nepálivou zelenou papriku a ochucenou majonézu. Necháme půl dne uležet v chladničce. Na plochou mísu upravíme rozebrané odkapané listy salátu (srdíčko ponecháme stranou). Pokapeme je citrónovou šťávou a salát na ně navršíme. Do středu zapíchneme zbylé ochucené srdíčko. Okraje zdobíme sezónní zeleninou, jako ředkvičkami, kolečky rajčat nebo kroužky červené papriky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka