Salát z kuřecích prsíček I - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuřecí prsíčko (vařená nebo dušená), 1/2 celeru, 2 středně velká jablka, 2 majonézy, 3 lžíce šlehačky, 5 cl bílého vína, sůl, moučkový cukr, bílý pepř, broskvový kompot nebo broskve čerstvé
Do mísy dáme majonézu, přidáme pepř a postupně přidáváme víno a ušlehanou šlehačku. Pak přimícháme na hrubém struhadle ustrouhaná jablka, nudličky vařeného celeru a nadrobno pokrájená kuřecí prsíčka bez kůže. Přisolíme a přisladíme podle potřeby. Podáváme vychlazené v půlkách broskví na listech salátu. Zdobíme pusinkou šlehačky a kouskem ovoce odlišné barvy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka