Salát z kuřecího masa - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 šálky pokrájeného pečeného nebo vařeného kuřete, 2 středně velká jablka, 3 lžíce pokrájeného sterilovaného celeru, 2 žloutky, 2 dl oleje, 4 lžíce šlehačky, 3 lžíce bílého vína, sůl, moučkový cukr, citrónová šťáva
Kuřecí maso, celer a jablka pokrájíme na jemné nudličky. Majonézu ze žloutků a oleje ochutíme cukrem, solí a citrónem, promícháme ji s nakrájenými přísadami a plníme do malých skleněných misek. Podáváme vychlazenou s dílky citrónu nebo pomeranče a s toasty.
Obměna: Plníme do půlek broskví čerstvých nebo kompotovaných, zdobíme šlehačkou. Broskve na spodu skrojíme, aby lépe stály.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka