Rybí salát se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 19 dkg bílé ryb, 3 dkg nakládaných okurek, 10 g cibule, 2 dkg vařených vejce, 5 g zelené petrželky, 2 dkg rajčat, 2 dkg mrkve, 3 dkg brambor, 2 g soli, 5 g octa, 2 g mletého pepře, 10 g oleje
V horkém rybím bujónu nebo zeleninovém vývaru uvaříme očištěnou a omytou rybu. Necháme ochladit v bujónu, očistíme od kostí a kůže a nakrájíme na plátky. Neoloupané brambory položíme do studené vody s trochou soli a vaříme na mírném ohni. Loupeme ješte teplé. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, jen cibuli krájíme na plátky. Zeleninu položíme na talíř a okolo zeleniny dáme kousky ryby. Salát zaléváme směsí z octa a oleje. Nahoře zdobíme okurkami, mrkví, rajčaty a petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka