Masový salát se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  vejce, 10 dkg ementálu, 10 dkg zadního hovězího (vařeného), 10 dkg vařené šunky, 10 dkg salámu, 10 dkg nakládaných okurek, 1  paprika (zelená), 3  rajčata, 1 svazek ředkviček, 1  hlávkový salát, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce octa, 1/4 lžičky mletého pepře, 6 lžic oleje, česnek (podle chuti)
Příprava nálevu: sůl rozpusťte v octě a přidejte pepř, olej a česnek podle chuti. Sýr, vařené maso, salám a okurky nakrájejte na malé kostičky, dejte do nálevu a nechte 15 minut uležet. Zelený paprikový lusk zbavte semen a nakrájejte na nudličky. Rajčata nakrájejte na kousky, oloupaná natvrdo vařená vejce a ředkvičky na plátky. Nakrájenou papriku a rajčata vmíchejte do salátu. Servírujte na listech hlávkového salátu. Ozdobte plátky z vajec a ředkviček, můžete přidat i petrželku.
Příloha: čerstvý selský chléb s máslem, celozrnný chléb nebo bagetky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka