Letní salát z banánových tykví - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 banánové tykve (po 100 g), 1 hlávka kadeřavého hlávkového salátu, 25 dkg tuňáka ve vlastní šťávě, 6 tvrdých rajčat, 1 hrneček vařených fazolových lusků, 3 natvrdo vařená vejce, 8 dkg černých oliv, 3 snítky čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 2 snítky cibulové natě, 2 lžíce citrónové šťávy, 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř
Tykve omyjeme, ale neloupeme. Nakrájíme je na 0.5 cm silná kolečka, pouze špičky vyhodíme. Salát rozdělíme na listy, omyjeme a necháme okapat. Tuňáka slijeme a rozdrobíme na malé kousky. Rajčata pokrájíme na osminky. Fazole nakrájíme na malé kousky. Vejce nakrájíme na osminky podélně. Bazalku, česnek a cibulovou nať rozsekáme nadrobno. Všechny součásti salátu dáme do mísy a ochutíme citrónovou šťávou, olivovým olejem, opepříme, osolíme a dobře vychlazené podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka