Kuřecí salát s hráškem a tykví - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 žloutek, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička hořčice, mletý pepř, sůl, 1.5 dl oleje, 1 kg pečeného kuřete, 20 dkg sterilovaného hrášku, 20 dkg tykve (cukety, kabačky), 10 dkg sterilovaných žampiónů, 1 zralá broskev, 1 zralé jablko, olej na smažení
Smícháním žloutku, citrónové šťávy, hořčice, pepře a soli připravíme omáčku, do které pomalu za stálého míchání přiléváme olej. Upečené kuře zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na drobné kousky. Hrášek necháme okapat na sítku. Tykev nakrájíme na silnější plátky a na oleji opečeme dozlatova. Vyndáme a necháme okapat. Žampióny nakrájíme na tenké plátky. Hrášek, tykev, žampióny a kuře smícháme s omáčkou. Důkladně promícháme. Povrch ozdobíme na kousky nakrájenou broskví a na kostičky nakrájeným jablkem. Hotový salát dáme na hodinu odležet do ledničky. Podáváme k masovým pokrmům.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka