Krabí salát - recept cpt. Cooka
10 porcí:   1 krabí konzerva nebo 2 konzervy krevet, 10 dkg celeru, citrón, 1  pórek, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce desertního vína, 1 lžička hořčice, 1 lžička oleje, moučkový cukr, sůl, 1  bobkový list, několik kuliček nového koření
Celer nakrájíme na nudličky a uvaříme v nerez hrnci s kolečkem citrónu, bobkovým listem a novým kořením. Uvařený celer pokapeme octem a v nálevu necháme vychladnout. Kraba rozebereme a chrupavky vyjmeme. Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s prochladlým celerem a pórkem nakrájeným na jemné nudličky. Ze sójové omáčky a zbylých surovin si připravíme dresink, který dochutíme citrónovou šťávou. Salát jím buďto poléváme nebo podáváme zvlášť v omáčníku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka