Zeleninový salát z tykve - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 hlávkový salát, 2 rajčata, 1/2 salátové okurky, 10 dkg banánové tykve (cukety, kabačky), 1 kedlubna, 1/2 lžičky sušené bazalky, 2 vejce natvrdo,
Zálivka: 1 lžíce oleje, sůl, mletý bílý pepř, ocet, moučkový cukr
Salát rozdělíme na listy, opereme a natrháme nadrobno. Rajčata nakrájíme na dílky a okurku, tykev a kedluben na tenké plátky. Lehce smícháme. Ve skleničce si připravíme zálivku z oleje, pepře, soli, octa, cukru a dobře rozmícháme. Zálivkou zalijeme zeleninu. Posypeme bazalkou a nadrobno rozsekanými vejci. Podáváme jako přílohu k masům nebo jako letní večeři.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka