Zeleninový salát z tykve - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  hlávkový salát, 2  rajčata, 1/2  salátové okurky, 10 dkg banánové tykve (cukety, kabačky), 1  kedlubna, 1/2 lžičky sušené bazalky, 2  vejce natvrdo,

Zálivka: 1 lžíce oleje, sůl, mletý bílý pepř, ocet, moučkový cukr

Salát rozdělíme na listy, opereme a natrháme nadrobno. Rajčata nakrájíme na dílky a okurku, tykev a kedluben na tenké plátky. Lehce smícháme. Ve skleničce si připravíme zálivku z oleje, pepře, soli, octa, cukru a dobře rozmícháme. Zálivkou zalijeme zeleninu. Posypeme bazalkou a nadrobno rozsekanými vejci. Podáváme jako přílohu k masům nebo jako letní večeři.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka