Zeleninový salát francouzský - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 dkg mrkve, 10 dkg kedluben, 10 dkg fazolových lusků, 10 dkg zeleného hrášku, 10 dkg květáku, 20 dkg brambor, 2 nakládané okurky, 20 dkg majonézy, sůl, moučkový cukr, mletý pepř, citrón, zelená petrželka
Všechnu očištěnou zeleninu uvaříme, nejlépe každou zvlášť, a vývary použijeme na polévku. Zeleninu necháme okapat, nakrájíme na kostičky, přidáme studené, na kostky nakrájené vařené brambory a okurky. Vše spojíme dobře ochucenou majonézou. Salát zdobíme zelenou petrželí.
Hodí se jako příkrm k masu, drůbeži, pod vejce, na chlebíčky nebo jako obložený předkrm. Druhy zeleniny můžeme obměňovat podle sezóny.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka