Toskánský salát s rajčaty a chlebem - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 dkg sušených hub, 50 dkg rajčat, 1 svazek zelené petrželky, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 2 lžíce bylinkového octa, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, mletý pepř, 30 dkg veky nebo bílého chleba, 1 lžíce olivového oleje
Houby přelijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Poté je slijeme, necháme okapat, vodu zachytíme a houby pokrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky. Petrželku propláchneme, protřepeme a nasekáme.
Šalotky a česnek najemno nasekáme. Šalotky podusíme na másle. S polovinou petrželky, houbami a slitu vodou z hub necháme asi 2 minuty vařit. Ochutíme bylinkovým octem, citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Veku nakrájíme na kostičky. V rozpáleném olivovém oleji ji osmažíme. Nakonec vše smícháme s rajčaty, nasekaným česnekem, petrželkou, šalotkou a houbami.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka