Teplý salát z naťové cibule - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg naťové cibulky, tuk, 3 lžíce vody, sůl, mletý pepř, 1 citrón na šťávu, 1.5 dl vývaru nebo z kostky, 1 větší smetanový tavený sýr, 2 dkg škrobové moučky, 1/8 l mléka, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek
Očištěnou naťovou cibulku nakrájíme na větší kolečka, vložíme ji na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a chvíli dusíme za stálého míchání. Potom přilijeme vodu a pod pokličkou dusíme doměkka. Podušenou cibuli pokapeme citrónem a necháme částečně vychladnout. Mezitím v horkém vývaru rozmícháme sýr, přilijeme ve studeném mléce rozmíchaný Solamyl, za stálého míchání přivedeme k varu, osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátového oříšku a krátce povaříme. Ještě horkou omáčkou zalijeme vlažnou cibuli. Ihned podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka