Špenátový salát se sýrem a žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 20 dkg čerstvého špenátu, 5 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1 salátová okurka, 20 dkg žampiónů, 1 svazek kopru, 2 lžíce bílého vinného octa, 10 dkg ovčího sýra
V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje a zesklovatíme jemně posekanou šalotku a česnek, přidáme nahrubo nasekaný mokrý špenát, osolíme, opepříme a za častého míchání dusíme 2 minuty. Okurku a houby nakrájíme na plátky a rozdělíme na mísu. Špenát necháme okapat, dle potřeby přisolíme a položíme do středu mísy. Kopr nadrobno nasekáme, smícháme s octem, solí a pepřem, zašleháme zbylý olej a zálivkou salát pokapeme. Sýr nakrájíme a rozložíme na salát.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka