Salátové lodičky z tykví - recept cpt. Cooka
4 porce:  3  tykve (po 300 g - mladé cukety nebo kabačky), 12 dkg šunky, 1  cibule, 3 dkg lískových ořechů, sůl, mletý pepř,

Zálivka: 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 1 stroužek česneku, 1  citrón

Tykve omyjeme. Odkrojíme špičky a rozřízneme podélně na poloviny. Vydlabeme dužninu. Z vydlabaných polovin nakrájíme špalíčky, které mají tvar loďky. Dužninu nakrájíme na kostičky, smícháme s najemno nakrájenou šunkou, cibulí a oříšky. Osolíme, opepříme. Z oleje, soli, rozlisovaného česneku a šťávy z jednoho citrónu si připravíme zálivku, kterou ochutíme zeleninovou směs. Směsí plníme lodičky z tykví. Chceme-li obměnu, je možné užít jako pojidlo zeleninové směsi majonézou. Touto směsí pak opět plníme lodičky z tykví. Je to velmi efektní součást studené mísy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka