Salát z mladého květáku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 malý bílý květák, 1.5 dl bílého jogurtu, 2 lžíce kečupu, 1 lžička koňaku, 2 lžíce smetany, sůl, mletý bílý pepř, citrón
Mladý květák omyjeme, rozebereme na co nejdrobnější růžičky a necháme na ubrousku osušit. Esteticky upravíme jednotlivé růžičky na misku. Do zvláštní misky připravíme jarní salátovou omáčku a jednotlivé růžičky v ní namáčíme. Pro konzumaci můžeme použít dlouhé vidličky ze soupravy fondue. Jarní salátovou omáčku připravíme z bílého jogurtu, do kterého zašleháme kečup a smetanu s koňakem, přisolíme, mírně opepříme a přikyselíme citrónovou šťávou. Vše dobře prošleháme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka