Holubí vývar s rýží - recept cpt. Cooka
6 porcí:  3 staří holubi, 3 l vody, 10 dkg kořenové zeleniny (petržele, celeru, mrkve), 3 dkg cibule, 2 g celého pepře, sůl, 5 dkg vařené rýže, 1 dl smetany, 2  žloutky, 1 špetka šafránu, pažitka
Dobře očištěné staré holuby dáme do nádoby s vodou, osolíme, přidáme celý pepř a uvedeme velmi zvolna do zcela mírného varu. Vaříme podle stáří holubů tak dlouho, až je maso měkké. Před dohotovením přidáme na jemné kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a vařenou rýži a krátce povaříme. Vařené holuby vyjmeme a upravíme jinak. Do vařící polévky vmícháme žloutky rozšlehané ve smetaně a už nevaříme. Přidáme ještě špetku šafránu, polévku dochutíme. Před podáváním přidáme do polévky sekanou pažitku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka