Salát z kys. zelí s mrkví a okurkami - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg kysaného zelí, 1 větší cibule, moučkový cukr, 2 lžíce oleje, 2  mrkve, 2  nakládané okurky
Zelí překrájíme na kratší nudličky, přidáme drobně pokrájenou cibuli a přelijeme sladkokyselou zálivkou z láku. Nemáme-li lák nebo připravujeme-li salát z nedostatku kyselého zelí ze zelí sterilovaného, pak připravíme zálivku z octa, soli, cukru a oleje. Do základního salátu nastrouháme středně velké mrkve a přidáme ještě na drobné kostičky nakrájené okurky.
Stejně tak chutný je i salát, do kterého jsme vedle mrkve nastrouhali na křenovém struhadle syrový celer. Jindy přidáme do základního salátu z kyselého nebo sterilovaného zelí vedle jablek nebo mrkve ještě křen.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka